LZV certificaat

Wanneer u motorrijtuigen wilt besturen met een toegestane maximummassa hoger dan 3.500 kg, moet u in het bezit zijn van het (C) vrachtwagenrijbewijs. Wilt u een met dit voertuig een aanhanger of oplegger met een toegestane maximummassa van hoger dan 750kg trekken? Dan moet u in het bezit zijn van het (CE) aanhanger achter vrachtwagenrijbewijs.

Wilt u de vrachtwagen beroepsmatig gaan besturen? Dan bent u verplicht om uw rijbewijs met code 95 te behalen. De code 95 is maximaal 5 jaar geldig, hierna volgt u nascholingscursussen voor het behoud van uw code 95 op het rijbewijs.

 

De C opleiding is te volgen vanuit onze opleidingslocatie te Ridderkerk. Vanaf uw 17e jaar kunt u beginnen met uw vrachtwagen theorie. Vanaf uw 18e jaar kunt u beginnen met de vrachtwagen praktijklessen. Als u in het bezit bent van uw theorie kunt u uw C praktijkexamen afleggen.

Voor het prive besturen van de vrachtwagen dient u enkel het theorie examen RVM1 te behalen. Wilt u beroepschauffeur worden, dan dient u in combinatie met de code 95 ook de 3 theorie-examens: RVM1, VM2 en VM3 te behalen.

Bent u geïnteresseerd in het behalen van deze theorie-examens? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder!

 
 
 
 

Hoe ziet een les er uit

Bent u geïnteresseerd in het behalen van uw C rijbewijs? Bij Verkeersschool Hoogvliet starten wij met een vrijblijvende proefles van 120 minuten. Met een proefles krijgt onze instructeur een goed beeld van uw vaardigheden en talent voor het besturen van een vrachtwagen. Aan het eind van de les word deze nabesproken en ontvangt u een advies over de hoeveelheid lessen u nodig heeft.

Onze lessen starten vanaf onze opleidingslocatie te Ridderkerk.

 
 

HET VERLOOP VAN DE BEROEPSOPLEIDING C

KENNISMAKING
MEDISCHE KEURING
INTAKE
THEORIE
BESLOTEN TERREIN
PRAKTISCHE TOETS
PRAKTIJKLESSEN
 
PRAKTIJKEXAMEN C
IN BEZIT VAN RIJBEWIJS C
 

TARIEVEN

 

Losse les

170,- ex btw
120 minuten per les
Praktijk examen

€520,-
CBR C examen 
Details

Rijschool nummer:
1234567890

KvK nummer:
1234567

Contact

Kievitsweg 151 2987 VM Ridderkerk