Vrachtwagen met aanhangwagen (Rijbewijs CE)

Haal je CE rijbewijs bij Hoogvliet Rijopleidingen en Transport!

Volg bij Hoogvliet Rijopleidingen & Transport (HR&T) de opleiding tot vakbekwaam vrachtwagenchauffeur CE

Wanneer u in het bezit bent van Rijbewijs C – al dan niet met Code 95 – kunt u dit uitbreiden met een rijbewijs E achter C, of korter gezegd: rijbewijs CE. Met het CE rijbewijs mag u rijden op een vrachtwagen met aanhanger en op een trekker met oplegger combinatie.

Snel uw Rijbewijs CE halen bij Rijschool Hoogvliet Voor uw CE rijbewijs hoeft u geen theorie examen te doen, u kunt meteen met praktijklessen beginnen.

Medische keuring Als het korter dan 3 jaar is geleden dat u gekeurd bent voor de aanvraag van uw groot rijbewijs of voor een rijexamen, dan is uw keuring nog geldig. U hoeft dan alleen nog een Eigen Verklaring in te vullen voordat we de aanvraag van uw examen kunnen doen. Is het langer dan 3 jaar geleden dat u medisch gekeurd bent, dan moet er eerst een medische keuring plaatsvinden bij onze arbo-arts.

Medische keuring vrachtwagen

Wanneer je het groot rijbewijs wilt verlengen of wanneer je een nieuwe rijbewijscategorie wilt gaan halen voor de vrachtwagen moet je een Eigen Verklaring invullen. De Eigen Verklaring is een formulier van het CBR waarop u vragen over uw gezondheid moet beantwoorden. Dit formulier wordt tijdens de medische keuring nagekeken door een Arbo-arts, die vervolgens het Geneeskundig Verslag op de Eigen Verklaring invult. Inhoud medische keuring

  • of je armen en benen goed functioneren
  • of je bloeddruk goed is
  • of je gezichtsvermogen voldoende is
  • of je lichamelijk en geestelijk in staat bent om veilig een zwaar voertuig te besturen

Na de keuring bepaalt een medisch adviseur van het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) of een verklaring van geschiktheid wordt afgegeven. Over het algemeen ontvang je de verklaring van geschiktheid binnen 2 weken na de medische keuring. Wij adviseren om de medische keuring in het begin van je opleidingstraject te reserveren om vertraging te voorkomen. Zonder verklaring van geschiktheid mag je namelijk geen praktijkexamen doen.

Bij Hoogvliet Rijopleidingen & Transport kan lessen al vanaf:
Losse les
€90.00
  • 60 minuten rijles
Praktijkexamen
€475.00
  • Praktijkexamen (CE)